Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka ACT Printlab d.o.o., Dr. Ivana Novaka 38, 40 000 Čakovec, OIB 21285804919 te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke za Internet trgovinu. ACT Printlab d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

 

Sigurnost
ACT Printlab d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprječavanje eventualnih zlouporaba. ACT Printlab d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava internet trgovine ili propusta djelatnika ACT Printlab-a. ACT Printlab d.o.o. ulaže razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, u manjem broju slučajeva moguća su odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. ACT Printlab d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja. ACT Printlab d.o.o. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovoran za povremeno nefunkcioniranje stranica ili njihovih dijelova.

 
Uvjeti prodaje
Kupovina preko Internet-a dopuštena je osobama koje su punoljetne i potpuno poslovno sposobne (u daljnjem tekstu ‘Korisnici’). Korisnicima je prilikom kupovine proizvoda omogućen način plaćanja pouzećem ili po ponudi.

 
Dostava
Dostava je moguća na području Republike Hrvatske. Sve narudžbe bit će isporučene u roku od 7 radnih dana od prihvata ponude. Ponuda vrijedi 4 (četiri) dana od njenog online prihvata od strane Korisnika, osim u slučaju plaćanja pouzećem. Ukoliko kod dostave robe Korisnik neće biti na adresi dostave, te također neće biti dostupan putem kontakt broja koji je ostavio, ACT Printlab d.o.o. se oslobađa obveze pridržavanja navedenih rokova isporuke, te će se naručeni proizvod vratiti u ACT Printlab d.o.o. a naknadna dostava izvršiti u dogovoru s Korisnikom i na njegov trošak. Ukoliko Korisnik neće biti dostupan u roku od 3 (tri) dana od prvog pokušaja isporuke, narudžba će se stornirati te ACT Printlab d.o.o. ima pravo od Korisnika tražiti naknadu troškova. U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, djelatnici prodaje ACT Printlab d.o.o. će kontaktirati Korisnika u najkraćem mogućem roku. ACT Printlab d.o.o. zadržava pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi.

 
Reklamacije
Korisnik ima pravo u roku od 14 (četrnaest) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda na reklamaciju kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda ukoliko prilikom preuzimanja robe uoči nedostatke na proizvodima ili su dostavljeni proizvodi neispravni. ACT Printlab d.o.o. će, na osnovu opravdanog zahtjeva za povrat ili zamjenu, Korisniku vratiti sredstva na račun koji je Korisnik naveo u samom zahtjevu ili zamijeniti proizvod s novim u roku 30 (trideset) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda.
Korisnik najavljuje povrat kupljenih proizvoda putem kontakta objavljenog na web stranici uz navođenje podataka vezanih uz kupnju. Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu o kojoj je Korisnik obaviješten. Troškove povrata proizvoda snosi Korisnik.
Korisnik je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena).
Ukoliko se nedvojbeno utvrdi da je reklamacija na proizvod neopravdana (npr. otvoren ili korišten proizvod) ili da je do neispravnosti naručenog proizvoda došlo zbog neadekvatnog rukovanja ili uporabe tada ACT Printlab d.o.o. nije dužan izvršiti povrat novca ili dostaviti zamjenski proizvod. Reklamirani proizvod bit će vraćen korisniku o njegovom trošku uz pisano objašnjenje razloga neprihvaćanja zahtjeva za povratom ili zamjenom.
Ukoliko je došlo do pogreške prilikom pakiranja naručenih proizvoda te kupac nije dobio naručeni proizvod već neki drugi, dužan je navedeno prijaviti putem web kontakta u roku od 8 (osam) dana. U tom slučaju, Korisnik vraća krivo isporučen proizvod na trošak ACT Printlab-a d.o.o. koji se obvezuje isporučiti naručeni proizvod ili izvršiti povrat novca (sukladno zahtjevu Korisnika) u roku od 15 (petnaest) dana od zaprimljenog krivo isporučenog artikla.
Ukoliko Korisnik nije dobio naručeni i plaćeni proizvod, dužan je to prijaviti u roku od 8 (osam) kalendarskih dana od dana očekivanog dolaska naručenog proizvoda putem web kontakta. ACT Printlab d.o.o. je u tom roku dužan utvrditi što se dogodilo sa reklamiranom pošiljkom, te korisnika obavijestiti o daljnjem rješavanju reklamacije.
U slučaju da su kod određenog proizvoda navedeni posebni uvjeti vračanja robe, tada vrijede ti posebni uvjeti.

 
Ostali uvjeti
ACT Printlab d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualnu štetu koja može nastati Korisniku i trećima:
uslijed neautoriziranog korištenja podataka kod kupovine ili štetu povezanu sa takvim korištenjem,
u vezi s upotrebom ili zlouporabom korištenja usluge kupovine preko interneta, ako predmetna šteta nije nastala krivnjom ACT Printlab–a d.o.o.
ACT Printlab d.o.o. ne snosi odgovornost za bilo koju štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internetske veze prilikom korištenja webshop usluge.

 
Autorska prava
Na ovoj web stranici je također važno obratiti pažnju na napomene vezane uz pravo vlasništva i autorska prava regulirana Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07).
Svi materijali (tekstovi, fotografije, crteži, slike, video i audio materijali), zaštićeni žigovi i logotipovi, te svi drugi sadržaji na web stranici zaštićeni su autorskim pravima i srodnim pravima intelektualnog vlasništva, prema Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03 i 79/07). Korisnicima ove web stranice nije dopušteno reproduciranje, kopiranje, distribuiranje, preinaka, prenošenje, objavljivanje ili revidiranje sadržaja ovih stranica bez pismenog dopuštenja tvrtke ACT Printlab d.o.o Čakovec.

 
Korištenje kolačića (cookies) na web stranici
Kolačići (cookies) su podaci poslani sa web stranice i spremljeni na korisnikov internet preglednik, u toku pregledavanja web stranice. Svakim korištenjem web stranice, preglednik šalje kolačiće natrag na server, kako bi informirao web stranicu o prethodnim aktivnostima korisnika.
Kolačići su dizajnirani kao pouzdani mehanizmi za pamćenje informacija (kao što su npr. proizvodi košarice), ili da bilježe druge korisnikove aktivnosti (klikanje na određene linkove, logiranje, posjećene stranice i sl..)
Iako kolačići ne mogu nositi viruse i nemogu instalirati tzv. malware na korisnikovo računalo, kolačići namijenjeni praćenju i bilježenju povijesti surfanja korisnika su sve češći predmet rasprave o zaštiti privatnosti na internetu.
Na web stranici webizrada.org mogu biti zastupljeni sljedeći kolačići:
1. Striktno neophodni kolačići – tehnički ključni za ispravno funkcioniranje web stranice, kao što su npr. kolačići koji omogućavaju sigurno i pouzdano logiranje na korisnička sučelja (među striktno neophodnim kolačićima jesu različiti formulari, tipke za dijeljenje sadržaja, Google Analytics, Google Maps i sl.)
2. Kolačići koji nadgledaju performanse –  nadgledaju i ocjenjuju korištenje web stranice, npr. bilježe posjete kako bi ocijenili koliko je stranica korištena i koji su njeni dijelovi najpopularniji.
3. Funkcionalni kolačići – omogućavaju dodatne funkcionalnosti, kako bi poboljšali korisničko iskustvo. Npr. pohranjivanje postavki za buduće posjete, kako bi korisnik bio pošteđeni istih radnji.
4. Ciljani kolačići – koriste identifikacijski broj za nadziranje osobnih afiniteta u svrhe personaliziranje i sakupljanja budućih informacija. Npr., prezentiranje oglasa i promocija proizvoda sličnih onima koji su prethodno pregledani ili kupljeni.

 
Svi sporovi koji mogu nastati temeljem ovih uvjeta rješavati će se pred nadležnim sudom u Čakovcu.